Моє ім’я – Надія, я – звичайна дівчина із звичайного села. Закінчила з відзнакою школу в рідному селі Дрозди Київської області, вступила на юрфак до столичного МАУПу та потім…

2006-го потрапила в страшну аварію. Місяць реанімації, дихальний апарат, 4 операції, донорська кров, інвалідний візок, 9 місяців реабілітації і щоденної роботи над собою, заново вчилась сидіти, розмовляти, поступово повернувся зір. Фізична реабілітація пройшла швидко, а психологічно було важко і довго та завдяки підтримці рідних, вірі, перенесла той жах, багато переосмислила.
Згадую, коли була безпомічна, то мала таку жагу до життя, боролася і щиро вірила, що буду ходити. Але як, коли твої м’язи вже атрофувалися? Просто повзала на колінах і вже за 2 місяці стала на ноги. Яке ж це щастя – знову відчути землю під ногами!..
Тоді усвідомила, як важко дітям з особливими потребами і не мають батьків, підтримки рідних, живуть в інтернатах та дитячих будинках. Як почуваються вони?

Я познайомилась зі священиком, який і зараз є моїм духівником – Діонісій Буренко. Він опікувався дітьми з важкими фізичними вадами. Спільно ми робимо івенти для особливих діток, щоб внести в їх життя хоч трохи радості та позитиву. Для дітей виступали: Віктор Павлік, Влад Дарвін, BRO Borisenko Brothers, Марина Одольська, ЛАВІКА, Ярослава Руденко, Сергій Костецький, Sagalovskiy, Шмагі Тагіашвілі, Марія Яремчук, «Анна-Марія», «С.К.А.Й.», «Табула Раса», Яна Клочкова, Костянтин Грубич і багато інших. Респект і повага їм за добрі серця. Діти безмежно радіють, їх задоволені очі сяють від радості і щирих усмішок. Усіляко соціалізую діток, їздили двічі на Atlas Weekend, на M1 Music Awards.
Легких шляхів не шукаю. Очі бояться, а руки роблять. Реалізувала чимало заходів і в культурі, і в спорті, і навіть у децентралізації. Діти, що потребують уваги – моє служіння.
Відкрита до партнерства (розумного, бо перепрошую а-ля благодійність нині так в тренді) з усіма: благодійні фонди, громадські організації, активісти, волонтери, бізнес. Мій девіз: «Єднаймося заради добра, адже разом ми змінимо світ на краще!»
У 2015 з однодумцями створили ГО “Фонд громади Білоцерківщини”. Спільно ініціювала з іншими: Let’s do it, Ukraine, РУХ територіальних громад, БО «Фонд волонтерів України», Спілка жінок України.
Творю добро разом з однодумцями і небайдужими, бо вмію об’єднувати для благих справ. Важко, але вдається, бо світ не без добрих людей.
Маю відзнаки (але це не головне): «Найкращий благодійник України в соціальній сфері – 2015» у Національний конкурс «Благодійна Україна», лауреат Всеукраїнського конкурсу «Кращі жіночі ініціативи для економічного розвитку місцевих громад» в номінації – «Нова країна», лауреат ТОП-100 успішних українок спецпроекту від журналу «UKRAINIAN PEOPLE», лауреат Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, нагороджена Орденом Святої Варвари за заслуги у відродженні духовності України.
Місія служіння – нелегка, але ж я отримала такий дар від Бога – друге життя, то ж маю нести гідно… Господь – мій Спаситель…

Надія Карпенко, Україна

379Це підбадьорило мене

НОВІ ІСТОРІЇ: