2020 рік не такий вже й поганий

Можливо, початок нового десятиліття був не зовсім таким, як ми сподівалися, але ж це не означає, що 2020 рік пройшов даремно.

Нереалізовані плани, нездійснені надії та мрії напевно створюють у нас почуття, ніби ми не досягли чогось важливого в цьому році. Однак, якщо ми оцінимо те, що все-таки змогли зробити, то побачимо, що багато чого досягли. Наприклад, заглибилися в Боже Слово, переглянули своє молитовне життя, розвинули якісь навики або побудували нові взаємовідносини. Якщо ми подивимося досить уважно, то обов’язково знайдемо в цьому році щось справді цінне.

Бог нічого не робить даремно. Він бажає, щоб ми знайшли користь і в минулому, безперечно, непростому році. Будемо продовжувати твердо триматися надії в Бозі, знаючи, що вірний Той, Хто обіцяв (Євр. 10:23), і що Він доведе нас до кінця.

 

Відкрийте чудеса і скарби Божого Слова

Багато хто з нас страшенно розчарувався, коли плани на відпустку пішли шкереберть, і в нас з’явилася сила-силенна вільного часу. Звичайно, було б дуже добре помилуватися краєвидами інших міст та країн, але є ще велика радість у тому, щоб перебувати в домі Господньому, споглядати Його красу і відвідувати Його храм (Пс. 27:4).

Час, проведений у читанні Біблії, молитві та поклонінні, допоможе нам виявити безмірні скарби і приховану красу Бога і Його Слова. Це подорож довжиною в життя.

 

Радійте рясним благословінням, які Бог уже подарував нам

Швидше за все, деякі з нас дуже хвилювалися щодо звільнення або втрачених можливостей для навчання. Хоча немає нічого поганого в бажанні забезпечувати себе або досягати нових вершин у навчанні, не варто забувати, що є Той, Хто може задовольнити всі наші потреби (Мт. 6:31-32), і що Він бажає дати нам Царство (Лк. 12:32). Випробування Божої вірності на практиці в ці важкі часи дозволяє нам по-справжньому відчути Його турботу.

 

Скористайтеся даними Богом можливостями, щоб зміцнювати відносини

Ми трохи засумували, коли суворі обмеження і правила соціального дистанціювання позбавили нас можливості зустрічатися з друзями та рідними так часто, як нам би хотілося. Але ми знайшли нові способи зв’язку з тими, хто нам дорогий. Ймовірно, декому з нас це навіть допомогло відновити втрачене спілкування. Будемо вдячні за дані Богом можливості, щоб створювати і зміцнювати відносини з нашими близькими і далекими друзями.

 

Дякуйте за Божий захист у вашому житті

Ми відчуваємо розчарування, якщо не можемо відсвяткувати в колі близьких людей важливі дати, такі як весілля, день народження, отримання диплома тощо. Так, приємного в цьому дійсно мало, проте всі ці обмеження вводилися з метою захисту нашого здоров’я. Це природно, коли ми відчуваємо смуток через скасування спільних заходів. Але ми можемо славити Бога за Його захист, завдяки якому ми та наші близькі залишалися в безпеці під час карантину.

 

Довірте свої плани Богу і тримайтеся за Його люблячу руку

Протягом цього року ми постійно змінювали структуру своїх занять, плани і робочий розклад відповідно до останніх рекомендацій ВООЗ або введених владою обмежень. Через це в багатьох з’явилося відчуття, що вони втратили контроль над своїм життям. Але в певному сенсі непередбачуваність життя змусила нас більше покладатися на Бога і Його плани, які нескінченно краще наших. Звичайно, ми можемо обмірковувати свій шлях, але кроками людини керує Бог (Прип. 16:9).


Ілюстрації: © @isneezetoo, 2020.
Перекладено та розміщено з дозволу служіння. © YMI, 2020. Спочатку опубліковано YMI англійською мовою: ymi.today/2020/10/2020-isnt-that-bad-after-all/.