Looking 

Deeper booklet series

Серія “Погляд вглиб” пропонує християнам чудове біблійне вчення. Незалежно від того, новонавернений ви чи зрілий християнин, маєте широкий вибір невеликих біблійних статей, які торкаються багатьох важливих тем і питань. Ці брошури читаються швидко і легко; доступно і цікаво пояснюють складні питання. Вони можуть використовуватись як для особистого вивчення, так і для обговорення на заняттях із вивчення Біблії.

Обов’язково стежте за цією сторінкою, оскільки список брошур даної серії постійно поповнюється!

Кожну брошуру ви можете прочитати онлайн на цій сторінці, завантажити чи родрукувати.

Доступні брошури

Що таке хрищення?

Напевно, хрищення виглядає досить дивно. Що подумає необізнана людина, коли побачить натовп людей, які занурюють кількох людей у воду і потім радіють цій події? У різних церквах та деномінаціях хрищення проводиться з деякими відмінностями, однак так чи інакше ми це робимо. Але навіщо? Що це взагалі означає? Ця коротка брошура допоможе вам зрозуміти, що символізує хрищення, і чому Ісус повеліває всім Своїм послідовникам приймати хрищення.

Що означає покаятися?

Як виглядає справжнє покаяння і чи є воно чимось більшим, ніж просто жалкування про щось? Вивчіть історії Петра та церкви в Коринті, щоб зрозуміти, чому покаяння – це не просто одноразове рішення звернутися до Ісуса, а зміна способу життя.

Що таке молитва?

Що означає провадити молитовне життя? На що це схоже? Чи можна взагалі “постійно молитися” (1 Сол. 5:17)? Дослідіть зразок молитви, який Ісус дав Своїм учням, щоб дізнатися більше про те, що таке молитва, а також чим вона не є. Відчуйте радість, досліджуючи обітниці, залишені Богом на сторінках Біблії, про необмежений, безперешкодний доступ до Нього 24/7.

Засуджувати чи не засуджувати

Ісус говорить нам: “Не судіть, щоб і вас не судили” (Мт. 7:1). Чи означає це, що ми не повинні виносити ніяких суджень про те, що добре, а що погане? Невже ми просто повинні дозволяти людям бути “такими, як вони є”, і мовчати? І в який момент ми переходимо межу від судження до засудження?

Дослідіть це питання в контексті та дізнайтеся, як ми можемо і повинні щодня практикувати богоцентричне судження, висловлюючи любов до людей.

Як перемогти спокусу?

Спокуси – неприємна тема. Нам не хочеться говорити про свої слабкості або про те, що ми робимо таємно, усвідомлюючи, що не повинні цього робити.

Хоча в Біблії містяться суворі попередження про спокуси, їх мета – направити нас до люблячого Бога, нашого Охоронця, Який прощає і знімає з нас “провину гріха” (див. Пс. 32:7, 5). Така ж сама мета цієї брошури: закликати вас наближатися до Бога, знаходити в Ньому підтримку і захист у випробуваннях.

Чи Бог той самий у Старому та Новому Заповітах?

Що відбувається з Богом у Старому Заповіті? Він здається таким злим і жорстоким. Якщо Він не знищує землю потопом, то змітає з неї цілі народи або наказує вторгатися у ворожі міста і вбивати все живе!

Іноді буває важко зрозуміти деякі речі, які Бог робить у Старому Заповіті, й повірити, що це той же самий Бог, який потім послав Ісуса померти замість нас.

Ця коротка брошура допоможе вам побачити, що Бог дійсно один і той же вчора, сьогодні й навіки. Вона дає короткий огляд історії спасіння, яка проходить через Старий і Новий Заповіти.

У чому небезпека порівняння?

“Багато хто з нас ніяк не можуть перемогти схильність порівнювати себе з іншими. Ми дивимося навколо і бачимо спосіб життя, зовнішній вигляд, поведінку, сім’ю та досягнення, які хочемо для себе. Проте, порівнюючи себе з іншими, ми часом відчуваємо себе обділеними Богом, чи не так? Із цією проблемою боровся Асаф, коли писав Псалом 73. Він бачив людей, які у своєму житті зовсім не приділяли місця Богу, однак дуже добре влаштувалися. А він, послідовник Господа, знав тільки страждання та труднощі. Не так важливо, з ким ми себе порівнюємо. У молитовній подорожі Асафа для нас є безліч попереджень, а ще більше причин для того, щоб мати надію.

Що таке християнський шлюб?

Міцна сім’я будується на справжньому коханні, однак сімейне життя вимагає серйозних зусиль. Це точно не відчуття метеликів у животі, а глибоке присвячення і рішення піклуватися не тільки про себе, а й про іншу людину! Ви заручені, плануєте весілля, вже одружилися і, можливо, відзначаєте ювілей подружнього життя? Яким би не був ваш статус, ви можете заново відкрити для себе деякі ключові істини Біблії, щоб зробити свій шлюб міцним і богоцентричним. Ця брошура також може стати відмінним початком для бесід з підготовки до шлюбу.

Що таке повна Божа зброя?

“Повна Божа зброя”, описана в шостому розділі Послання до ефесян, деяких людей спантеличує. Що це таке, якщо говорити конкретно? Як її носити? І як це допоможе в наших відносинах із Богом? Ця невелика брошура пояснює кожну деталь захисної екіпіровки, яку дав нам Бог, показуючи, які зміни вона породжує в нашому повсякденному житті та в битвах, які ми ведемо.

Як вистояти в часи випробувань

Що ми робимо, коли на нас навалюється занадто багато проблем, і ми не розуміємо, як нам рухатися далі? Як нам дізнатися про Божий план стосовно нас, коли Господь ніби не чує наших молитов серед випробувань? Усі ми в якийсь момент життя ставили подібні запитання. Брошура “Як вистояти в часи випробувань” покаже вам, що замість того, щоб впадати в паніку, коли трапляється щось непередбачуване, ми можемо заздалегідь підготуватися, озброївшись Божими пріоритетами і цілями.

Що таке поклоніння?

Ми часто чуємо це слово в церкві. Але чи можемо ми дати йому чітке визначення? Ця брошура допоможе вам зрозуміти, що поклоніння – це не тільки спільний спів і прославлення з іншими християнами. Це спосіб життя, ставлення, з яким потрібно щоденно жити!

Чи можу я бути прощеним?

Ще один електронний лист; потрібно швидко зателефонувати; пропущені збори; холодна вечеря; впасти в ліжко далеко за північ поруч з коханою людиною, яка давно перестала чекати. Що-небудь із цього вам знайоме? Якщо ви боїтеся, що робота стала для вас важливішою за все інше, навіть вашого часу наодинці з Богом, тоді ця брошура пропонує вам кілька чудових ідей. Вона написана тим, хто сам пройшов через цю боротьбу. Автор зрозумів, як знайти правильний баланс між роботою і життям. Знайдіть керівництво, яке допоможе знову зосередити свою увагу на Ісусі та тій впевненості, яку можна знайти тільки в Ньому.

Чи можу я бути прощеним?

Кожен із нас робив у житті помилки − великі та малі. Але в Біблії сказано, що кожен, хто щиро навернеться до Бога і попросить вибачення у Нього, отримає повне прощення. Ви можете дізнатися, що означає бути прощеним Господом і жити оновленим життям.

Чи можна довіряти Біблії?

У сучасному світі багато хто переконаний, що Біблія – стара недотепна книжка. Це не більше, ніж поєднання міфів, казок і дитячих оповідань, багаторазово переписаних за минулі тисячоліття. Чи існують хоч якісь докази того, що Біблія є достовірною книгою?

Чи дійсно Ісус повстав із мертвих?

Чи це правда, що Ісус воскрес? Для більшості віруючих відповідь проста: так, звичайно. А якщо ми проведемо серйозне дослідження цього питання? Прочитайте докази і впевніться в перемозі Ісуса над смертю!

Як впоратися зі своїм гнівом?

Часом гнів буває вибуховим і агресивним, а іноді змушує нас замкнутися в собі. Незалежно від того, як ми реагуємо на події, всім нам доводиться гніватися. Як дізнатися, який гнів є правильний, а який – неправильний. Що в Біблії говориться про гнів, і як ми повинні справлятися з ним?

Як пройти крізь смуток?

Біль і смуток, які ми відчуваємо, коли втрачаємо близьких, – це дуже глибоке особисте переживання. Нема єдиного правильного рецепта, як пережити смуток. Цей буклет допоможе вам зрозуміти, що відбувається з людиною в такі моменти і як можна впоратися з цим станом, покладаючись на Божу любов і турботу.

Як ви читаєте Біблію?

Читання Біблії – не проста річ, як це може здатися на перший погляд. Її сторінки сповнені дивними, незвичними оповіданнями, ситуаціями та обставинами. Як знайти правильний підхід до читання текстів Святого Письма й застосовувати прочитане у повсякденному житті?

Я − новонавернений: чому мені так важко?

Якщо Божий план для нас – знати Його, то чому життя християнина таке складне? Щоб відповісти на це питання нам потрібно трохи більше дізнатися про те, що Біблія говорить про наше життя в цьому світі та про нових ворогів, які стали нас оточувати після того, як ми присвятили своє життя Христу.

Смерть – це кінець?

У той момент, коли Ісус вийшов із могили, все змінилось. Але що нам сьогодні дає воскресіння Христа? Відкрийте для себе ту впевненість, яку дарує нам Бог стосовно нашого майбутнього воскресіння і життя, що чекає на нас за порогом смерті!

Хіба це нормально, коли не все гаразд?

У всіх нас є слабкі сторони і проблеми. Але питання полягає в тому, чи хочемо ми визнати це. Буклет “Хіба це нормально, коли не все гаразд?” є нагадуванням про те, як Бог використовує наші слабкості, щоб показати Свою силу, могутність, любов і турботу.

 Ще лише раз – і більше не буду…

Це коротке дослідження ґрунтується на тому, що говориться в Слові Божому про залежність, її причину, способи звільнення, а також про надію для всіх тих, хто потрапив у пастку своїх пристрастей.

Привітне ставлення до чужинців.

Брошура “Привітне ставлення до чужинців” досліджує Боже ставлення до людей, які здаються дивними і чужими. Вона нагадує, що християни − теж “мандрівники” в цьому світі, і дає поради, як на ділі любити таких людей. Ця брошура допоможе вам зрозуміти, чому маємо гостинно відноситись до “чужинців” у церкві і суспільстві.

“На

Біблія говорить, що відповіддю на непевність життя має стати надія. Це не просто сприйняття бажаного за дійсне. Надія, яку нам радить мати Біблія, відноситься до впевненого очікування. Дізнайтеся, що таке надія і як вона абсолютно впливає на всі аспекти нашого життя!

“На

Заспокойтесь, оскільки тривоги й переживання більше не будуть відводити вас від Бога і занурювати в розпач. Вони будуть направляти вас з надією до Творця! Не потрібно наодинці боротися зі своїми страхами і нічними кошмарами. Ця невелика брошура допоможе перетворити занепокоєння в молитву і прославлення.

“Що

Сотник, який став свідком смерті Ісуса Христа, вигукнув: “Воістину це був Син Божий!” Що привело його до такого висновку, який суперечить очевидній позиції влади, що наказала стратити Христа? Які моменти в подіях, що супроводжували арешт, суд і страту Ісуса Христа, змогли змінити точку зору воїна, здатного без коливань позбавляти життя тих, кого він вважав ворогами?

В чому справжня сутність Різдва?

Інколи ми розглядаємо Різдвяну історію як черговий привід запросити людей до церкви. Але справжня сутність цих подій може примусити замислитись навіть тих, які давно увірували в Христа. У чому ж сенс Різдва? Ця брошура занурить вас у реальну атмосферу, яка супроводжує прихід Ісуса Христа в цей світ; змусить переосмислити деякі деталі, які часто зникають із поля зору. Ісус Христос народився в хліві серед домашніх тварин не для того, щоб просто доставити нам радісні хвилини. Він народився як Агнець Божий, щоб вмерти за нас.

Яка роль Святого Духа?

Тема Святого Духа – предмет багатьох суперечок у церквах. Проте в Біблії чітко роз’яснюється, ким є Дух Святий і що Він робить у нашому житті. Відкрийте для себе істину про сенс, ціль та роль обіцяного нам “Помічника”.

Ким є Ісус?

Віра в те, що Ісус Христос є Бог, лежить в основі християнського віровчення. Але це твердження для багатьох здається безглуздим. Відкладемо в сторону те, що, на нашу думку, ми знаємо, і те, що нам коли-небудь розповідали друзі або батьки, і спробуємо розібратися, хто ж такий Ісус?

Що таке церква?

Апостол Павло говорить, що через Церкву оголошена “найрізніша мудрість Божа”. Як це може бути? Адже в церквах доволі багато стражденних і недосконалих людей! У цій брошурі ви зможете дізнатися, що говориться в Слові Божому про Церкву та її призначення.

Чому Бог не відповідає на мої молитви?

Коли ми ревно просимо щось у Бога, але не отримуємо відповіді на молитву, ми цілком можемо вирішити, що Богу просто байдуже. Можливо, ви здивуєтеся, дізнавшись, що в Біблії розповідається про людей, які зіткнулися з подібною проблемою. Наприклад, людина на ім’я Асаф. Познайомившись ближче з його проникливою молитвою, яка знаходиться в Псалмі 76, ви дізнаєтеся про справжні цілі, важливі аспекти та силу молитви!

Чому так важко розповідати іншим про Ісуса?

Чому іноді так важко подолати стіну мовчання і розповісти оточуючим про найкращу новину в світі та про найголовнішу Особу у всесвіті? В цій брошурі ви знайдете практичні поради, які допоможуть вам сміливо свідчити людям про те, як Бог діє у вашому житті.

Важливість вчення про Трійцю.

Християни вірять в єдиного Бога, Який являє Себе в трьох Особах: Отець, Син і Дух Святий. Як це поєднати? Чи варто намагатися зрозуміти ідеюТрійці, і наскільки це важливо для наших відносин із Богом? Давайте спробуємо дати відповіді на ці питання, керуючись текстами Святого Письма.

Якою має бути моя реакція на тероризм?

Простої відповіді на постійно зростаючу загрозу тероризму немає. Як вести себе християнам? Ховатися від страху? Чи об’єднатися у праведному гніві та загальному осуді таких жахливих дій? Виходячи зі свого недавнього досвіду, автор брошури розмірковує про те, як відповідати на терор і звертатися до його жертв з дивовижною, неосяжною Божою любов’ю, що викликає тремтіння.