Усьому свій час

Літо. Осінь. Зима. Весна. Як у більшості країн світу є чотири пори року, так усі ми проходимо через різні сезони в житті. Навіть якщо в нас свій, ретельно розпланований маршрут, є часи, коли ми не знаємо, що чекає попереду. Отже, ми можемо бути спокійні, тому що сезони приходять і відходять.

“Бо знаю Я ті думки, які думаю про вас, – говорить Господь, – думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію” (Єр. 29:11).

Ізраїльтяни не знали, що на них чекає після полону, проте Бог через пророка Єремію сказав, що має про них добрі наміри, і вони можуть заспокоїтися, сподіваючись, що Господь виконає Свої обіцянки.

Незалежно від того, у якому сезоні ми перебуваємо, у будь-якому з них можна знайти багато корисних уроків.

ЛІТО

Можна бути вдячним Богу за будь-які обставини

Літо кличе нас надвір, щоб насолоджуватися сонечком і веселитися. Ми часто чекаємо літа в житті, але ця пора року минає швидше за всі інші. Ми дякуємо Богові за світлі та щасливі миті, але радіти можна у всі часи, бо наш Господь добрий завжди.

 

ОСІНЬ

З Богом можна йти назустріч будь-яким змінам

Восени все змінюється: зелене листя стає жовтим, а потім починає опадати. Коли стає важко, ми сумуємо за благополучними днями. Однак, дивлячись на незмінного та вірного Бога, ми можемо сміливо зустріти будь-які зміни на своєму шляху. Адже ми знаємо, що Він учора, сьогодні та навіки той самий.

 

ЗИМА

В Бозі можна втішатися, коли стає важко

Зима приносить із собою морози та завірюхи. Нам хочеться тепла та затишку. Ми не можемо змінити погоду, зате можемо наближатися до Бога і впасти в Його незмінно теплі та затишні обійми. Він є Бог, Який знає кожного з нас на ім’я. Звичайно ж, Він у курсі того, через що ми проходимо, і готовий втішити нас у тривогах та переживаннях.

 

ВЕСНА

З Богом можливий новий початок

Зеленіє трава, з’являються квіти, птахи починають співати, і ви знаєте, що це весна стукає у двері. Важкі часи, як правило, минають. Коли обставини покращуються, ми знову наповнюємося надією та позитивом. Пам’ятаймо, що це Бог дає нам нові можливості дякувати Йому за те, що Він для нас зробив.

_________

Автор: Лара Лінч, Австралія.
Ілюстрації: © Лара Сім.


Перекладено та розміщено з дозволу служіння. © YMI, 2022. Спочатку опубліковано YMI англійською мовою: ymi.today/2017/07/a-season-for-everything/.