На шляху до сексуальної чистоти

Ці малюнки відображають емоційні переживання людини, яка намагається протистояти спокусам. У моєму випадку це боротьба з мастурбацією і залежністю від порнографії в минулому. Але також стосується й інших спокус, таких як алкоголь, переїдання або надмірне захоплення телевізором.

Я вірю, що Бог може використовувати наш досвід, щоб допомогти іншим. Тому в боротьбі з власними спокусами я намагався відзначати, що допомагає, а що – ні. Сподіваюся, ви зможете отримати користь з цих ілюстрованих принципів.

 

Часом, коли ми посковзнулися і потрапили в спокусу, незважаючи на почуття провини і сорому, ми знову робимо те ж саме ще кілька разів. У результаті ми абсолютно “випадаємо з сідла” і повернутися в нього більше не можемо.

Тому, якщо гріх починає нас спокушати, корисно згадати, що справа набагато серйозніша, ніж здається.

 

На шляху протистояння спокусам ми будемо спотикатися і робити помилки. Але якщо вони нас повчають, то не все ще втрачено. Навіть якщо часом здається, що ми знову повернулися на вихідну позицію, корисно згадати, що ми набули цінний досвід, і це може зміцнити нас на подальшому шляху.

 

Протистояння спокусі можна порівняти з несенням тягаря. Іноді він тягне мене до землі, і я думаю: “Як це можна нести все життя? Я хочу зняти його хоча б на деякий час”.

Але якщо я уявляю собі чистоту як вантаж, несення якого допомагає мені пам’ятати, що цього від мене чекає Бог, то мені вже майже подобається його нести!

 

Коли перший погляд стає більше ніж погляд? Мій наставник часто говорив: “Перший погляд безкоштовний”.

Однак якщо ми не зупинимо себе на цьому етапі, то можемо не зрозуміти, як погляд, який затримався на чомусь, створить невгамовне бажання, невдоволення і в кінцевому результаті змусить нас займатися тим, чому ми намагаємося чинити опір.

 

Ми часто думаємо, що один маленький гріх не зашкодить. Але це лише тому, що ми не бачимо, як він може відвести нас геть від славної і благословенної праведності на слизький схил самовиправдань і відсутності дисципліни.

Автор тексту та ілюстрацій: Росс Бун (@rossboone)


Про автора

Росс Бун – автор і художник-фрілансер. Протягом дев’яти років він працював у сфері ландшафтного дизайну, а потім організував свій бізнес зі створення ілюстрацій для клієнтів. Він також веде блог і пише під псевдонімом “Raw Spoon”. Нещодавно він отримав ступінь з богослов’я. Росс вважає своїм завданням направляти християн, які зазнають труднощів, до Бога через статті та ілюстрації. Він виріс у штаті Колорадо, живе в Атланті і хоче коли-небудь переїхати в Нью-Йорк. Його роботи завжди можна знайти на сайті RawSpoon.com.


Перекладено та розміщено з дозволу служіння. © YMI, 2021. Спочатку опубліковано YMI англійською мовою: ymi.today/2019/01/journey-of-sexual-purity.