В поисках Пасхальной истины

У пошуках Пасхальної істини

Графіка: Елрой Тео та YMI

Ми знаходимося в постійному пошуку чогось, будь то сенс життя або причина нашого існування. Але в ці святкові дні давайте глибше дослідимо Біблію, щоб знову відкрити значення свята Воскресіння й нагадати, чому Ісус – єдиний, Кого варто шукати.

 

Юда шукав земні скарби. Проте незабаром зрозумів наслідки своїх дій.

Тридцять срібняків – ціна, за яку Юда готовий був зрадити Ісуса. Але коли підступний план звершився, Юда розкаявся і повернув гроші первосвященикам і старшим. Він зізнався, що згрішив, видавши невинну кров. Історія Юди – приклад того, які небезпеки можуть загрожувати необережному в своїх рішеннях серцю, яке не заспокоїться, поки не отримає те, що хоче. Ми повинні “охороняти” наші серця, щоб захистити себе від потоку спокус і не обміняти Ісуса, як у випадку з Юдою, на швидкоплинні земні скарби, такі як статус у суспільстві або матеріальне благополуччя. Що ми можемо зробити сьогодні, щоб зберегти наше серце від спокус і твердо стояти в Ісусі Христі?

 

 

Петро шукав спосіб показати Ісусу свою любов до Нього. Але в кінцевому результаті зрікся Христа.

Петро покладався на свої власні сили, коли сказав Ісусові, що не зрадить його. Але він тричі відрікся від Христа, перш ніж заспівав півень. Зрозумівши, що накоїв, Петро гірко плакав і просив у Бога прощення. Як і Петро, ніхто з нас не є досконалим. Та як би сильно ми не прагнули любити Христа, наші слабкості та невдачі часто стають каменем спотикання. На щастя, ми можемо принести все це до підніжжя хреста, де Ісус прийме нас і очистить. Чи будемо ми сьогодні шукати Ісуса як Того єдиного, Хто може нас змінити й обновити?

 

 

 

Два розбійники шукали спасіння. Але тільки один прийняв пропозицію Христа.

Ми часто просимо Бога врятувати нас від земних проблем, але в той же час нам важко повірити, що ми вже врятовані. Ми говоримо Ісусу, щоб Він згадав про нас на небесах, забуваючи, що Його запрошення вже давно направлене до нас. Господь помер на хресті заради нашого спасіння, а це означає, що тепер ми можемо бути з Ним вічно в раю. Але коли ми думаємо про небо, ми уявляємо просто місце, де більше не буде сліз і страждань? Чи ми з нетерпінням чекаємо того часу, тому що ми зможемо бути з Ісусом і поклонятися Йому?

 

Жінки шукали тіло Ісуса. Але знайшли лише порожню гробницю.

Марія Магдалина і Марія, мати Якова, були засмучені та розчаровані, коли побачили порожню гробницю. Але їх зустрів ангел, який сказав їм, що Той, Кого вони шукають, воскрес. Почувши це, жінки зраділи. Як і вони, ми теж можемо радіти, знаючи, що Ісус переміг смерть на хресті й вона більше не має ніякої влади над нами. Треба постійно нагадувати собі, що Господь дійсно воскрес. Воскреслий Христос живий і сьогодні. У життєвій метушні ми можемо швидко забути про Ісуса і не надати Йому належне місце в нашому серці. Але давайте стежити за тим, щоб Він дійсно перебував у центрі нашого життя.

 

 

 

Хома шукав доказів того, що Ісус воскрес. Але зустріч з Ісусом відкрила його сумніви та зневіру.

Трудно поверить в то, чего мы не можем увидеть. Но именно так рождается вера. Мы должны поверить, что Иисус воскрес и что Он жив. Если вас мучает неверие, попросите Бога показать вам, что Он реален. Он хочет, чтобы мы узнали истину, и в нужное время откроет нам Себя. Давайте отложим неверие и обратимся к Иисусу.

 


Спочатку опубліковано YMI англійською мовою: ymi.today/2019/04/hunting-for-the-truth-of-easter/.

Перекладено та розміщено з дозволу. © YMI, 2020.