Неможливо уявити мексиканське свято без піньяти – великої паперової іграшки з порожнечею всередині, що містить цукерки й різні солодощі. Діти протикають гострими паличками і намагаються розірвати її, щоб поласуватися вмістом.

Монахи використовували піньяту у 16 столітті в Мексиці, щоб дати туземцям деякі духовні уроки. Піньята в ті роки мала вигляд зірки, сім променів якої символізували сім смертних гріхів. Коли люди наносили удари по піньяті, це означало боротьбу зі злом. А гостинці, що зрештою падали на землю, вказували на нагороду за стійку віру.

Але ми неспроможні самотужки боротися зі злом. Бог чекає спочатку на наші зусилля, щоб потім явити Свою милість. Святе Письмо говорить: “Спасені ви благодаттю через віру” (Еф. 2:8). Нам непотрібно “лупити по піньяті гріха”. Христос уже переміг зло.

Діти змагаються за цукерки з піньяти, але Божий дар благодаті дається кожному з нас, коли ми вірою приймаємо Ісуса. Бог нас “поблагословив усяким благословенням духовним у небесах” (Еф. 1:3). Маємо прощення гріхів, викуплення, усиновлення, нове життя, радість, любов… Ми отримуємо ці духовні благословення не тому, що зберегли віру і виявили духовну силу, а через віру в Ісуса. Духовні благословення приходять лише через Божу ласку – незаслужену Божу ласку!