Колишній ведучий вокаліст групи “Ньюзбойз” Пітер Фурлер розповідав про виступи своєї групи з піснею “Він царює”. Пісня змальовує яскраву картину зібрання віруючих з усіх племен і народів для спільного поклоніння Богу. Фурлер каже, що кожен раз, коли група “Ньюзбойз” її співала, він відчував серед віруючих дію Святого Духа.

Дія Святого Духа особливим чином проявилася в зібранні людей, які прийшли на поклоніння до Єрусалима в день П’ятидесятниці. Коли учні сповнилися Святим Духом (Дії 2:4), почали відбуватися незвичайні речі. Це викликало збентеження серед юдеїв, які зібралися з усіх народів, бо кожен із них чув звістку про Божі дива на власній мові (Дії 2:5-6, 11). Апостол Петро пояснив народу, що це було здійсненням старозавітного пророцтва, в якому Бог сказав: “Я виллю від Духа Свого на всяке тіло” (в. 17).

Через цей всеохоплюючий прояв Божої дивовижної сили народ став сприйнятливим до проповіді апостола Петра, що призвело до навернення в той день трьох тисяч чоловік (в. 41). Після цього ефектного початку нові віруючі повернулися до всіх кінців землі, несучи з собою добру звістку.

Ця добра звістка лунає і сьогодні. Коли ми разом поклоняємося Богу, серед нас діє Його Дух, Який об’єднує людей із кожного народу. Він царює!