Натан виріс у християнській родині, але ставши студентом коледжу, почав віддалятися від своєї дитячої віри, захоплюючись випивкою та вечірками. “Однак Бог повернув мене до Себе, коли я цього не заслуговував”, – засвідчив він. Згодом Натан провів літо, розповідаючи про Ісуса незнайомцям на вулицях великих міст США. Зараз він займається молодіжним служінням у своїй церкві. Мета Натана – допомогти молодим людям уникнути марнування часу і почати жити для Христа.

Ізраїльський лідер Мойсей також турбувався про наступне покоління. Знаючи, що незабаром йому доведеться залишити керівництво, Мойсей передав народу добрі Божі заповіді, а потім перерахував результати послуху та непослуху: за послух – благословіння і життя, а за непослух – прокляття і смерть. “І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє… бо ж [Господь] життя твоє” (Повт. 30:19-20). Мойсей закликав народ любити Бога, “слухатися голосу Його та… линути до Нього” (в. 20).

Гріх приносить відповідні наслідки. Якщо ж ми присвячуємо своє життя Богу, Господь неодмінно змилується над нами (вв. 2-3) і відновить нас (в. 4). Ця обітниця виконувалась протягом усієї історії ізраїльського народу. Сьогодні, завдяки хресній жертві Ісуса Христа, ми маємо вільний доступ до спілкування з Богом. Ми теж маємо вибір і вільні обирати життя.