Я молюся за колегу-письменницю і слідкую за публікаціями в інтернеті стосовно її боротьби з раком. Вона ділиться новинами про свій фізичний біль та труднощі, а також молитовними проханнями та прославленням Бога. Приємно бачити її мужню посмішку, чи то в лікарні в очікуванні терапії чи то вдома в косинці, бо з голови випадає волосся. З кожним випробуванням вона не перестає заохочувати інших довіряти Богу.

Коли ми зазнаємо труднощів, нам може бути складно знайти причини для вдячності та хвали Богу. Однак Псалом 99 надає причини радіти і прославляти Бога, незважаючи на будь-які обставини. “Знайте, що Господь – Бог Він, Він нас учинив, і Його ми, – Його ми народ та отара Його пасовиська” (в. 3). “Бо добрий Господь, Його милість навіки, а вірність Його – з роду в рід” (в. 5).

Яким би не було наше випробування, ми можемо втішатися, знаючи, що Бог близький до наших розбитих сердець (Пс. 33:19). Чим більше часу ми проводимо з Богом у молитві та читанні Біблії, тим більше ми зможемо входити “в Його брами з подякуванням, на подвір’я Його з похвалою”, тим більше ми зможемо славити Його і благословляти (Пс. 99:4). Ми можемо радісно “покликувати Господу” (в. 1), особливо тоді, коли переживаємо важкі часи, бо наш Бог вірний.