Час радощів

Повторення Закону 31:9-13

Так склалося в деяких країнах, що різдвяні прикраси з’являються перш, ніж зникають атрибути хеллоуіна. Однак мені хочеться, аби святкування Різдва відбувалося ще до Дня подяки. Водночас є всі законні підстави святкувати Різдво у жовтні.

Ніхто не знає точний день народження Ісуса, і навряд чи це було 25 грудня. Він міг народитися і восени, коли погода була ще досить теплою, аби пастухи зі своїми стадами перебували на полі. Відомо, що Ісус був розп’ятий на Пасху, а Святий Дух прийшов у день П’ятдесятниці. Отже, деякі богослови припускали, що Ісус міг народитися на інше юдейське свято, на свято Кучок або Суккот.

Хоч нам точно не відомо про час народження Ісуса, ми знаємо, що Його народження на свято Кучок відповідало б меті Його приходу, як Слова, Яке “сталося тілом, і перебувало між нами” (Ів. 1:14). Суккот був часом, коли набожні євреї мешкали в тимчасових оселях і слухали читання Божого Слова (Повт. 31:10-13).

Для євреїв Суккот є “часом радощів”. Для усіх нас часом радощів є народження Христа, Який несе радість спасіння усьому світу.

Насолоджуйтесь радістю свого спасіння.

 

Оберіть іншу історію:

На початок

© Хліб Наш Насущний, 2021. © Our Daily Bread Ministries, 2021. Всі права захищені.