Різдвяний лист

Івана 1:1-14

Кожного Різдва мій друг пише довгий лист своїй дружині, аналізуючи події минулого року і мріючи про майбутнє. Він завжди каже їй, як сильно її любить і розповідає чому. Він також пише лист кожній зі своїх доньок. Його слова любові роблять Різдво незабутнім.

Можна сказати, що першим різдвяним листом любові був Ісус, –Слово, яке стало тілом. Іван підкреслює цю істину в своїй Євангелії: “Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово” (Ів. 1:1). У давній філософії термін “Логос” (грецькою – “Слово”) означав божественний розум або деякий принцип, що формує реальність. Однак Іван розширив це значення і показав Слово як особистість – Ісуса Христа, Божого Сина, Який “в Бога [був] споконвіку” (в. 2). Це Слово “сталося тілом, і перебувало між нами” (в. 14). Через Ісуса Христа Бог досконалим чином відкриває Себе нам.

Богослови століттями намагалися осягнути цю дивовижну таємницю. Ми багато стосовно цього не розуміємо, однак можемо бути певні, що Ісус, Боже Слово, проливає Своє світло в наш темний світ (в. 9). Якщо ми повіримо в Нього, то станемо улюбленими Божими дітьми (в. 12).

Ісус, Божий лист любові, прийшов та оселився серед нас. Який дивовижний різдвяний подарунок!

Усвідомте радість Божого усиновлення.

 

Оберіть іншу історію:

На початок

© Хліб Наш Насущний, 2021. © Our Daily Bread Ministries, 2021. Всі права захищені.