У 2015 році одна дослідницька компанія заявила, що по всьому світі встановлено близько 245 мільйонів камер спостереження, і що їхня кількість збільшується щорічно на 15 відсотків. Крім цього, сотні мільйонів людей за допомогою смартфонів знімають різні відео, починаючи від святкових вечірок до сцен пограбування банків. І незалежно від того, схвалюємо ми підвищення рівня безпеки чи скаржимося на зменшення зони приватного життя, фактом залишається те, що ми живемо у суспільстві глобального, тотального спостереження.

Автор Послання до євреїв вказує, що у стосунках з Богом існує такий рівень проникнення в життя людей, до якого дуже далеко будь-якій камері спостереження. Боже Слово немов обосічний меч проходить у найглибші сфери нашого єства, викриває потаємне і судить думки та наміри серця. “І немає створіння, щоб сховалось перед Ним, але все наге та відкрите перед очима Його, Йому дамо звіт!” (Євр. 4:12-13).

Завдяки тому, що наш Спаситель Сам пізнав людські немочі та спокуси (хоча і не вчинив жодного гріха), ми можемо тепер “приступати з відвагою до престолу благодаті, щоб прийняти милість та для своєчасної допомоги знайти благодать” (Євр. 4:15-16). Можемо бути впевненими: приходячи до Нього, знаходитимемо благодать.