Моя дружина бере сире м’ясо, нарізану білу солодку картоплю, селеру, гриби, моркву, цибулю і кладе це все у мультиварку. Через шість-сім годин надзвичайні пахощі наповнюють дім, але найбільше задоволення ми отримуємо, коли тільки-но починаємо їсти цю страву. Це завжди мені на користь, коли я терпляче чекаю, щоб усі інгредієнти разом тушкувались і стали смачним наїдком, що було б неможливим, якби інгредієнти готувались поодинці.

Апостол Павло в контексті страждань використовує слово “допомагає”, що у грецькому тексті звучить як синергізм – тобто “спільна енергія”, спільні зусилля. Він пише: “І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре” (Рим. 8:28). Апостол хотів, щоб ми знали, що Бог, Який Сам не спричиняє страждань, може зробити так, щоб усі обставини сприяли Його божественним планам, що зрештою принесуть нам благо. Слово “добре”, що його використовує Павло, не стосується тимчасових земних благословень – здоров’я, багатства, успіху чи слави. Йдеться про наше уподібнення “до образу Сина Божого” (Рим. 8:29).

Отже, давайте з терпінням та вірою чекати, що наш Небесний Отець використає всі наші страждання, нещастя і будь-яке зло для Своєї слави, щоб зрештою подарувати нам духовне благо: бути схожими на Його Сина.