Кажуть, що американська письменниця Енн Герберт у 1982 році написала на скатертині в ресторані: “Роби добро без винятків і красу без причини”. Цей вислів потім популяризувався в кіно та літературі й міцно увійшов до нашого лексикону.

Але виникає питання: “Чому маємо бути добрими?” Для послідовників Ісуса відповідь на це питання проста й зрозуміла: потрібно являти людям ласку й милість Бога.

У Старому Заповіті є історія про Рут, що містить яскравий приклад цього принципу. Ця жінка була чужинкою і тепер мала жити в країні, мови і культури якої вона не розуміла. Крім того, вона була вкрай бідною, цілком залежною від милості людей, для яких вона була нічим і ніким.

Однак, знайшовся один ізраїльтянин, Боаз, хто виявив до неї ласку і “говорив до її серця” (Рут. 2:13 ). Він дозволив їй збирати колоски на його полях. Крім цього простого прояву благодійності він своїм щирим співчуттям вказав Рут на милосердя Самого Бога, під крилами Якого вона могла знайти притулок. Зрештою вона стала жінкою Боаза, членом Божого народу і одним із предків Ісуса Христа, Хто приніс спасіння всьому світу (Мт. 1:1-16).

Ніколи не знаємо, до яких благих наслідків може привести один добрий вчинок в Ім’я Ісуса.