Нещодавно я переселилась в іншу квартиру. Це забрало набагато більше часу, ніж я думала. Потрібно було не лише перенести речі, але й позбавитись всього зайвого. Після багатьох годин сортування біля входу до будинку стояли пакети з непотрібними речами, щоб потім їх комусь подарувати або відправити на утилізацію. Я дуже втомилась, але нагородою стала чудова затишна кімната.

Таке домашнє прибирання допомогло мені дещо по-новому глянути на текст з 1 Петра 2:1. В одному переказі цей текст звучить так: “Отже, приберіть у домі! Підметіть старанно, щоб не було злоби, заздрості й шкідливих балачок”. Цікаво, що саме після радісного проголошення нового життя у Христі апостол Петро спонукає віруючих позбавитись усіх поганих звичок (1 Петр. 1:13–2:3). Якщо, слідуючи за Ісусом, ми відчуваємо, що стало важко любити інших, це не повинно ставити під сумнів наше спасіння. Ми не для того змінюємося, щоб спастись, але змінюємося тому, що вже спасенні (1 Петр. 1:23).

Хоча нове життя у Христі – то справді реальність, наші погані звички не зникнуть протягом однієї ночі. Маємо щоденно “прибирати хатинку”, викидаючи все те, що заважає нам любити інших (1 Петр. 1:22) і зростати духовно (1 Петр. 2:2). Потім у прибраній кімнаті серця ми пізнаємо чудо внутрішнього преображення Христовою силою.