Коли я купувала мобільний телефон в одній із країн Близького Сходу, мені ставили типові запитання: ім’я, національність, адреса. Але потім клерк, заповнюючи бланк, запитав мене: “Як звуть вашого батька?” Це питання здивувало мене і я поцікавилась, чому воно було важливе для покупки телефону. Виявилось, що в тій країні воно було необхідним для встановлення моєї особи. В деяких культурах дані про батька й родовід є дуже важливими.

Ізраїльтяни пам’ятали свою родовідну книгу. Вони дуже пишались тим, що є нащадками Авраама, і вважали, що належність до роду цього патріарха автоматично робить їх Божими дітьми.

Через багато століть Ісус під час бесіди з юдеями вказав, що це не так. Юдеї стверджували, що їхнім прабатьком є Авраам, але якщо вони не любили Ісуса – Того, Кого послав Отець, – то насправді не належали до Божої родини.

Цей принцип стосується і нас. Ми не вибираємо земну родину, але можемо вирішити до якої духовної родини нам належати. Якщо віримо в Ісусове Ім’я, Бог дає нам право бути Його дітьми (Ів. 1:12).

Хто є вашим духовним Отцем? Чи ви прийняли рішення слідувати за Ісусом? Нехай сьогоднішній день стане тим моментом, коли ви увіруєте в Ісуса, отримаєте прощення своїх гріхів і станете членом Божої родини!