Орукун – це маленьке містечко на півночі Австралії. Аборигени, які населяють його, походять з семи кланів. Хоч євангельська звістка досягла Орукуну ще століття тому, в громаді іноді й досі практикувався звичай: “око за око”. У 2015 році в стосунках між кланами зросла напруга, і коли сталося вбивство, принцип помсти вимагав, аби з родини вбивці також хтось помер.

Втім на початку 2016 року сталося дещо дивовижне. Мешканці Орукуну почали в молитві шукати Бога. Далі почалися каяття, масові хрещення, і місто охопило відродження. Люди стрибали від радості прямо на вулицях, а родина вбитого чоловіка простила клан вбивці. Невдовзі до церкви щонеділі приходило вже близько 1000 чоловік, тоді як кількість населення міста складає всього 1300!

Подібні відродження описані в Біблії: за часів Єзекії народ із радістю повернувся до Бога (2 Хр. 30), а в день П’ятидесятниці тисячі людей каялись (Дії 2:38-47). Хоча відродження – це виключно Божа праця, проте історія показує, що відродженню завжди передує молитва. Бог сказав Соломону: “І впокоряться люди Мої… і помоляться, і будуть шукати Ім’я Мого, і повернуть зі злих своїх доріг, то Я… прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край” (2 Хр. 7:14).

Мешканці Орукуну на власному досвіді переконались, що відродження несе радість і примирення. Отче, принеси відродження і нам.