Мій син Ксав’єр, зріст якого сягає одного метра і дев’яноста сантиметрів, з легкістю підняв у повітря свого усміхненого малюка Ксаріана. Він обхопив своєю великою рукою крихітні ніжки сина, міцно тримаючи їх у своїй долоні. Витягнувши свою руку, він заохочував сина балансувати самостійно, але тримав вільну руку напоготові, щоб у разі потреби схопити його. Ксаріан випростав ноги і підвівся. Широко посміхаючись і впираючись руками в боки, він не відвертав свого погляду від батька.

Пророк Ісая говорив про користь від зосередження нашої уваги на Небесному Отці: “Думку, оперту на Тебе, збережеш Ти у повнім спокої, бо на Тебе надію вона покладає” (Іс. 26:3). Пророк заохочував Божий народ шукати Бога у Святому Письмі та єднатися з Ним через молитву і поклоніння. Віруючі відчують міцну довіру, побудовану через їхнє спілкування з Отцем.

Ми, Божі улюблені діти, можемо сміливо вигукувати: “Надійтеся завжди на Господа, бо в Господі, в Господі вічна твердиня” (в. 4). Чому? Бо наш Отець Небесний абсолютно надійний. Він і Писання ніколи не змінюються.

Поки ми зберігаємо наш погляд зосередженим на Небесному Отці, Він буде тримати нас міцно у Своїх руках. Ми можемо розраховувати на те, що Він завжди буде люблячим, вірним і добрим!