Двоє друзів прийшли купити ноутбук у магазині електроніки, як раптом побачили знаменитого баскетболіста Шакіла О’Ніла. Знаючи, що той нещодавно втратив сестру і колишнього товариша по команді, вони висловили йому свої співчуття. Після того, як двоє чоловіків повернулися до своїх покупок, Шакіл підійшов до них і сказав, аби вони вибрали найкращий ноутбук, який тільки зможуть знайти. Потім він купив його для них просто тому, що вони побачили в ньому людину, яка переживає важкі часи; він був зворушений їхньою добротою.

За декілька тисячоліть до цієї зустрічі Соломон написав: “Людина ласкава душі своїй чинить добро” (Пр. 11:17). Якщо ми зважаємо на потреби інших і робимо все можливе, щоб допомогти їм та підбадьорити їх, ми самі отримуємо винагороду. Це необов’язково має бути ноутбук або якісь матеріальні речі; у Бога є різні способи благословляти, які цей світ не може виміряти. Лише одним віршем вище в цьому ж розділі Соломон пояснив: “Жінка чеснотна осягує слави, і пильні багатства здобудуть” (в. 16). Божі дари набагато цінніші, ніж гроші, і Він щедро відміряє їх у Своїй досконалій мудрості.

Доброта і щедрість є частиною Божого характеру, і Йому подобається бачити ці риси в наших серцях та життях. Соломон добре підсумував, сказавши: “Хто поїть інших, – напоєний буде і він” (в. 25).