Міла, помічниця пекаря, почувалася надто безпорадною, аби захистити себе, коли керівник звинуватив її у крадіжці хліба з родзинками. Безпідставне звинувачення і відповідне відрахування із зарплати були лише двома з багатьох неправомірних дій з боку її керівника. “Боже, будь ласка, допоможи, – молилася Міла щодня. – Так важко працювати під таким керівництвом, але мені дуже потрібна ця робота”.

Ісус розповів про вдову, яка також відчувала себе безпорадною і шукала справедливості (Лк. 18:3). Вона звернулася до того, хто мав владу вирішити її справу – до судді. Незважаючи на те, що суддя був несправедливий, вона продовжувала до нього звертатися.

Реакція судді (вв. 4-5) дуже відрізняється від реакції нашого Небесного Отця, Який швидко реагує з любов’ю (в. 7). Якщо прояв наполегливості зміг змусити несправедливого суддю взятися за справу вдови, то наскільки більше може зробити для нас Бог, справедливий Суддя (вв. 7-8)? Нам потрібно довіряти Йому, бо Він “в оборону… візьме обраних Своїх” (в. 7). Ми наполегливо молимось, бо віримо, що Бог відповість у досконалій мудрості на нашу ситуацію.

Зрештою, керівник Міли звільнився після того, як інші працівники поскаржилися на його поведінку. Живучи в послуху Богу, будемо наполегливо молитися, знаючи, що сила наших молитов у Того, Хто чує нас і допомагає нам.