Продати будинок покійної матері? Це рішення обтяжувало моє серце після смерті улюбленої, овдовілої матері. Моїми почуттями керували сентименти. Однак ми з сестрою два роки прибирали та ремонтували порожній будинок матері, щоб потім його продати. Це було у 2008 році, проте глобальна рецесія залишила нас без покупців. Ми продовжували знижувати ціну, але не отримали жодної пропозиції. Одного ранку, коли я читала Біблію, то звернула увагу на уривок: “Де немає биків, там ясла порожні, а щедрість врожаю – у силі вола” (Пр. 14:4).

У приповісті мовилось про сільське господарство, але мене зацікавив зміст тексту. Порожнє стійло залишається чистим, однак тільки з “безладом” його мешканців воно дасть урожай зернових. Зателефонувавши сестрі, я запитала: “А що, якщо ми залишимо мамин дім? Ми б могли здавати його в оренду”.

Зроблений вибір здивував нас самих. Ми не планували перетворювати мамин будинок на інвестицію. Але Біблія, як духовний провідник, пропонує нам практичну мудрість. Давид молився: “Дороги Твої дай пізнати мені, Господи, стежками Своїми мене попровадь” (Пс. 24:4).

Зробивши свій вибір, ми з сестрою отримали благословіння від здачі в оренду маминого дому багатьом чудовим родинам. Ми добре засвоїли цю істину, яка змінила і наше життя: Писання допомагає приймати рішення. “Для моєї ноги Твоє слово – світильник, то світло для стежки моєї” (Пс. 118:105).