Мені стало ясно, що вперше за всю історію нашої спільної праці над книгами на нас чекає велика неприємність – не вкластися в терміни. Роль моєї дружини полягала в тому, щоб редагувати текст і тримати мене в рамках розкладу. У більшості випадків її організованість і терпіння переважали мою схильність порушувати всі терміни й відволікатись від праці.

Тоді я пообіцяв своїй дружині, що кожного дня я буду писати певну кількість сторінок – не менше. Наступного дня я добре попрацював годину і помітно просунувся в роботі. Задоволений собою, я вирішив зробити невеличку перерву. Але вона дещо затягнулася. Я навіть не помітив, як мій час для праці вийшов. Розуміючи, що мене чекають неприємності, я почав шукати якийсь вихід і зробив кілька домашніх справ, що моя дружина не любить виконувати. Але мій план не спрацював.

Інколи я намагаюсь грати в подібні ігри з Богом. Він приводить в моє життя певних людей, щоб я їм служив, або дає завдання, щоб я їх виконував, а я починаю шукати обхідні шляхи. Подібно до Йони, я часто намагаюсь вразити Бога своїми добрими ділами або церковною активністю, хоча Він у першу чергу чекає від мене послуху.

Чи ухиляєтесь ви від тих обов’язків, що Бог на вас поклав? Повірте мені: справжнє задоволення приходить лише тоді, коли ми виконуємо Божі завдання саме так, як Він того бажає.