Мій татко часто повторював одну мудру істину, яку я згодом дуже оцінив: “Джой, хороші друзі – то найбільший у житті скарб”. І це дійсно так! Ви ніколи не самотні, якщо маєте справжніх друзів. Вони уважні до ваших потреб і завжди готові розділити з вами свої радості й печалі.

Перед тим, як Ісус Христос прийшов на землю, в Біблії лише двох людей було названо друзями Бога. Господь казав, що Він говорив до Мойсея “як хто до друга свого” (Вих. 33:11). Авраам теж був названий другом Божим : “Авраам же ввірував Богові, і це йому зараховане в праведність, і був названий він другом Божим” (Як. 2:23; 2 Хр. 20:7; Іс. 41:8).

Тому на мене справляє дуже велике враження звістка, що Ісус називає Своїми друзями всіх, хто Йому належать. “Вас назвав друзями Я, бо Я вам об’явив усе те, що почув від Мого Отця” (Ів. 15:15). І ця Його дружба така міцна й глибока, що Він заради нас віддав Своє життя. Як написано: “Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх” (Ів. 15:13).

Який це великий привілей, і яке це благословення мати другом Ісуса! Він – Друг, Який ніколи не зрадить, не кине напризволяще. Він заступається за нас перед Небесним Отцем і задовольняє всі наші потреби. Він справді найкращий Друг!