Самоконтроль – це, можливо, одна з найважчих у світі речей. Як часто нас перемагали погані звички, ганебні думки, хибне мислення? Ми приймаємо рішення стати кращими, просимо когось, щоб перед ним звітувати. Але глибоко всередині відчуваємо, що не маємо справжнього бажання або сили змінитись. Ми можемо розмовляти про зміни, можемо щось планувати, навіть читати книжки серії “Допоможи собі сам”, але нам все одно дуже важко побороти й контролювати ті звички, що сидять всередині нас!

На щастя, Бог знає наші слабкості і має для нас засіб зцілення! Ми читаємо в Біблії: “А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість” (Гал. 5:22-23). Єдиний шлях до здержливості – то дозволити Духу Святому контролювати нас.

Інакше кажучи, ключ до перемоги – це не наші зусилля, а наша капітуляція перед Богом. Маємо жити крок за кроком у покорі й довірі Господу, замість того, щоб покладатися на себе. Саме це має на увазі апостол Павло, коли говорить про “ходіння за духом” (Гал. 5:16).

Чи Ви готові до змін? Ви можете змінитися, тому що Бог перебуває у вас. Якщо коритиметесь Його пануванню у вашому житті, Він допоможе вам приносити плід Духа, тобто бути схожими на Христа.