Не так давно я зайшов до однієї швачки, щоб перешити деякий одяг. Коли я увійшов до майстерні, мене приємно вразило те, що я побачив на стіні. Там був напис: “Ми можемо полагодити ваш одяг, але лише Бог може полагодити ваше серце”. Поруч висіла картина із зображенням Марії Магдалини, що гірко плакала (Христос ось-ось мав явитись їй). І потім знову напис: “Потребуєш молитви? Давай помолимось за тебе”.

Власниця майстерні, що займається своїм бізнесом вже 15 років, сказала: “Ми здивовані тим, як Господь працює тут через ці прості християнські написи, що ми розвішали на стінах. Нещодавно одна людина прямо тут увірувала в Христа і прийняла Його як свого Спасителя. Ми просто у захваті від того, що робить Бог”. Я сказав цій жінці, що я теж віруючий, і похвалив її за те, що вона на своєму робочому місці вказує іншим на Христа.

Звісно, не кожен із нас має можливість так сміливо й відкрито свідчити людям на своєму робочому місці, але є багато креативних шляхів, як можна (де б ми не знаходились) являти людям характер Христа – неочікуваним проявом любові, терпінням, ласкавістю. Після відвідин тієї майстерні я часто думаю про те, що існує чимало засобів практичного застосування слів нашого Господа: “Ви світло для світу” (Мт. 5:14).