Дон – це пес породи Колі, що живе на фермі у Шотландії. Якось вранці Том (власник собаки) вирішив поїхати подивитись на своїх тварин і взяв з собою Дона. Вони їхали на маленькій старенькій вантажівці. Прибувши, Том залишив машину на дорозі, але забув поставити її на важільне гальмо. Дон залишився в машині. На сидінні водія. Отже, коли машина поволі з’їхала з невеличкого пагорба і, перетнувши дорогу, щасливо зупинилась, водіям, що проїжджали повз, здавалося, що пес просто вирішив вранці проїхатись вантажівкою. Але реальність не завжди буває такою, як ми її сприймаємо.

Здавалося, що сирійська армія ось-ось захопить місто, а з ним – і Єлисея та його слугу. Ворожі війська оточили місто, де знаходився пророк. Слуга був впевнений, що вони приречені, але Єлисей сказав йому: “Не бійся, бо ті, що з нами, численніші від тих, що з ними” (2 Цар. 6:16). Пророк помолився, і слуга побачив силу-силенну небесних військ, що були готові захистити їх.

Ми вважаємо деякі ситуації безнадійними, але насправді вони не такі, якими нам здаються. Коли почуваємося приголомшеними й безпорадними, давайте не забувати, що Бог поруч, і що Він на нашому боці. Він може наказати “Своїм Анголам… про тебе, щоб… пильнували… на всіх дорогах” (Пс. 90:11).