У березні 1974 року китайські фермери копали в одному місці криницю і натикнулись на несподівану знахідку. Йдеться про Теракотову Армію – натурального розміру статуї вояків з теракоти (жовтої глини), що були поховані під сухим ґрунтом центрального Китаю. Ці скульптури датуються 3 століттям до Різдва Христового.

Ця екстраординарна знахідка складається з 8000 піших вояків, 150 кавалеристів і 130 колісниць, які тягнуть 520 коней. Теракотова Армія стала в Китаї однією з найбільш відвідуваних пам’яток. Вона приваблює понад мільйон туристів щорічно. Цей дивовижний скарб був схований від людей протягом багатьох століть, а тепер став надбанням усього світу.

Апостол Павло писав послідовникам Христа, що вони носять у собі великий скарб, і що тим скарбом потрібно ділитися з усім світом: “А ми маємо скарб цей у посудинах глиняних, щоб велич сили була Божа, а не від нас” (2 Кор. 4:7). І цей скарб в нас – послання Ісуса Христа та Його любові.

Скарб цей потрібно не ховати, а нести іншим людям, щоб Божа ласка та любов могла діяти в усіх народах, запрошуючи їх приєднатися до Божої сім’ї. Давайте ж сьогодні силою Духа Святого поділимось з кимось цим дорогоцінним скарбом.