Голос жінки тремтів, коли вона розповідала про свої проблеми з донькою. Дуже стурбована сумнівними друзями доньки, вона відібрала в неї мобільний телефон і постійно стежила за нею. Через це їхні стосунки стали ще гіршими.

Коли я мала бесіду з її донькою, то виявилось, що вона любить маму, але втомилась від її нав’язливої опіки. Вона прагнула свободи.

Ми, як недосконалі створіння, часто маємо проблеми у своїх стосунках. Всі ми – діти й дорослі, самотні та сімейні – намагаємося виявляти любов правильним чином, казати й робити правильні речі у правильний час. Всі ми протягом життя вчимося любити.

В 1 Коринтян 13 апостол Павло докладно показує, якою є довершена любов. Запропоновані стандарти звучать дуже мило, але застосовувати їх іноді так важко, що ми буваємо вкрай збентежені. На щастя, маємо чудовий приклад – Ісуса Христа. Коли ми бачимо, як Він взаємодіяв із людьми, що мали різні потреби та проблеми, перед нами вимальовується картина справжньої любові у дії. Коли ми крокуємо з Ним, ходимо в Його любові й заглиблюємося в Його Слово, то все більше й більше відображаємо Його образ. І хоча ми все ще робимо іноді помилки, Бог дарує прощення і може навіть обернути їх на благо. Адже Його любов “усе зносить” і “усе терпить” (1 Кор. 13:7-8).