Якось вранці в переповненій приміській електричці один чоловік штовхнув і образив іншого пасажира. Це був звичний епізод про який можна лише забути. Але пізніше того дня сталась несподіванка. “Скривджений” виявився комерційним директором. І він написав своїм друзям у соцмережі: “Здогадайтесь, хто тільки-но з’явився до мене для співбесіди стосовно роботи?” Коли він додав пояснення ситуації, люди по всьому світі посміхались і водночас кривились. Уявіть лише, ви заходите до директора з надією отримати роботу і впізнаєте в ньому людину, яку ще сьогодні вранці штовхали й ображали.

Савл також стикнувся з Тим, з Ким ніяк не планував зустрічі. Лютуючи проти тих, хто слідував за Ісусом, він одного дня був зупинений на дорозі осліплюючим світлом (Дії 9:1-2). Пролунав голос: “Савле, Савле, чому ти Мене переслідуєш?” (Дії 9:4). Савл у свою чергу запитав: “Хто Ти, Господи?” І почув у відповідь: “Я Ісус, що Його переслідуєш ти” (Дії 26:15).

Ще раніше Ісус, навчаючи народ, пояснював, що наше ставлення до голодних, спраглих та чужинців відображає наше ставлення до Нього Самого (Мт. 25:35-36). Чи вам спадало коли-небудь на думку, що коли хто ображає іншого, шкодить йому або, навпаки, простягає руку допомоги, Ісус – Той, Хто так полюбив нас – сприймає це дуже особисто?