У Китаї, на місці де колись був японський табір військовополонених, стоїть меморіальний камінь, присвячений одній людині, що померла в тім таборі у 1945 році. На ньому написано: “Ерік Ліддел. Народився в 1902 році у місті Тяньцзінь, в сім’ї шотландців. Піком його кар’єри стало здобуття золотої медалі на стометрівці на Олімпійських Іграх у 1924 році. Потім він повернувся до Китаю, де працював вчителем у Тяньцзіні… Все своє життя він надихав молодих людей робити свій посильний внесок у те, щоб людям у всьому світі жилося краще”.

В очах багатьох людей Ерік досяг найбільших успіхів у спортивній сфері. Але він запам’ятався також своїм внеском у виховання молоді Китаю – країни, в якій він народився і яку щиро любив. Його життя й служіння спрямовувались вірою.

А чим запам’ятаємось ми? Наші академічні або спортивні досягнення, наш фінансовий успіх можуть здобути широке визнання, але наша непримітна праця в житті людей залишить вплив, що триватиме набагато довше за наше життя.

Мойсей теж запам’ятався багато чим. Його ім’я потрапило до списку “людей віри” в 11-му розділі Послання до євреїв. Він проміняв скарби єгипетські на життя серед народу Божого (Євр. 11:26). Вірою він керував Божим народом і служив йому.