За ілюмінатором літака відкривався вражаючий вид: вузенькі смуги полів з налитим білим колоссям і фруктові сади, що простягнулись між двома лисими горами. На полонині була видна вихляста лінія річки, без життєдайної води якої не було б цих садів.

Як рясний урожай залежить від джерела чистої води, так і якість “плоду” в моєму житті (слова, вчинки, відношення) залежить від здорового духовного харчування. Псалміст зображає цю істину в Псалмі 1. Людина, “що в Законі Господнім його насолода… буде, як дерево, над водним потоком посаджене, що родить свій плід своєчасно” (Пс. 1:1-3). Апостол Павло також пише, що ті, хто ходять у Дусі, являють у своєму житті “любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віру, лагідність, здержливість” (Гал. 5:22-23).

Інколи я починаю похмуро дивитись на речі, в моїх словах та вчинках постійно присутня деяка жорсткість. Я починаю розуміти, що не проводив час у тиші з Божим Словом. Але коли ритм мого життя коріниться у близьких стосунках з Христом, тоді в моїх стосунках з людьми все більше проявляється терпіння, м’якість.

Бог часто відкриває Себе як джерело сили, мудрості, радості, розуміння та миру (Пс. 118:28, 98, 111, 144, 165). Якщо ми занурюємо свою душу в живу воду Його Слова, стає все більш помітною Його праця в нашому житті.