Доусон Тротман – динамічний лідер середини 20 століття і засновник організації “Навігатори” – підкреслював важливість Біблії в житті кожного християнина. У Тротмана була благочестива звичка закінчувати кожний день духовною практикою, яку він називав: “Його Слово – останнє слово”. Перед тим, як лягти спати, він розважав над вивченим напам’ять біблійним вiршем або уривком, потім молився, щоб прочитане впливало на його життя. Він хотів, щоб Боже Слово було останнім, про що він думає перед сном.

Псалміст Давид писав: “Як згадаю Тебе на постелі своїй, розмишляю про Тебе в сторожах нічних: що став Ти на поміч для мене, в тіні ж Твоїх крил я співатиму!” (Пс. 62:7-8). Яким би не був день – сповнений серйозних проблем або радістю й миром, – наші останні думки, наповнені Божим Словом, можуть заспокоїти наш розум Божою втіхою. Вечірні розважання також можуть налаштувати нас на благочестиві розважання вранці.

Один мій друг та його жінка кожний день завершують читанням Біблії разом. Вони також читають щоденні духовні тексти своїм чотирьом дітям – заохочують їх задавати питання і пояснюють, як практично слідувати за Ісусом вдома і в школі. Вони називають це своєю версією щоденної практики “Його Слово – останнє слово”.

Хіба є кращий спосіб закінчувати кожний день?