Коли мені було 12 років, моя сім’я переїхала до містечка, що було розташоване в пустелі. Після занять фізкультурою на розпеченому повітрі ми зазвичай бігли до питного фонтанчика. Я був худорлявим, виглядав молодшим за свій вік, тому мене часто виштовхували з черги. Одного дня це побачив мій друг Хосе – кремезний і завеликий для свого віку хлопець. Він вийшов з черги і міцною рукою розчистив для мене шлях. “Ей! – вигукнув він. – Нехай спочатку поп’є Бенкс!” З тих пір я ніколи не мав проблем з водою.

Ісус пізнав на власному досвіді, що таке прояв найбільшої людської злоби. Біблія засвідчує: “Він погорджений був, Його люди покинули” (Іс. 53:3). Але Ісус не просто був жертвою страждань. Він став нашим заступником. Віддавши Своє життя, Він проклав “нову й живу дорогу” близьких стосунків із Богом (Євр. 10:20). Він зробив для нас те, чого б ми ніколи не зробили самі. І тепер пропонує усім вільний дар спасіння, якщо каємося в гріхах і покладаємося вірою на Нього.

Ісус є найкращий Друг з усіх можливих друзів. Він сказав: “Хто до Мене приходить, Я не вижену геть” (Ів. 6:37). Люди можуть тримати нас на відстані простягнутої руки і навіть відштовхувати нас. Але Бог відкриває нам Свої обійми через хрест Ісуса. Який вірний та сильний є наш Спаситель!