Один чоловік, коли його спитали, чи справді невігластво та апатія є проблемами сучасного суспільства, відповів жартома: “Не знаю. Мені байдуже!”

Гадаю, що чимало розчарованих людей вважають, що світ дійсно такий. Але на відміну від них, Ісус все розуміє і виявляє велику турботу, що стосується проблем, складностей і турбот у нашому житті. Старозавітне пророцтво про розп’яття Ісуса, яке записано в Ісаї 53, відкриває нам картину того, через що Христос пройшов заради нас. “Він гноблений був та понижуваний… як ягня був проваджений Він на заколення” (Іс. 53:7). “За провини Мого народу на смерть Його дано” (Іс. 53:8). “Та зволив Господь, щоб побити Його, щоб муки завдано Йому. Якщо ж душу Свою покладе Він як жертву за гріх, то побачить насіння, і житиме довгії дні, і замір Господній рукою Його буде мати поводження!” (Іс. 53:10).

На хресті Ісус добровільно поніс наші гріхи і провини. Він знав, як дорого Йому коштуватиме спасіння нас від гріхів, але добровільно, з любов’ю сплатив цю ціну (Іс. 53:4-6).

Ісус воскрес із мертвих, і завдяки цьому Він є живий і присутній у нашому житті. В яких би обставинах ми не опинились, Ісус завжди розуміє і піклується про нас. Він щасливо проведе нас крізь усі випробування.