Три роки поспіль мій син приймав участь у сольних фортепіанних концертах. Минулого року під час одного такого концерту я споглядала, як він піднявся сходами на сцену, як розпочав грати… Зігравши дві пісні, він сів біля мене й сказав: “Мамо, цього року піаніно стало меншим”. Я сказала: “Ні. Піаніно таке ж саме, як і минулого року. Але ти став більший! Ти ростеш”.

Духовне зростання – як і фізичне – теж зазвичай відбувається повільно і потребує часу. Це постійний процес уподібнення Ісусу, що стосується глибокої трансформації нашого мислення (Рим. 12:2).

Коли Дух Святий працює в нас, ми гостріше відчуваємо гріх у своєму житті. Сповнені бажання прославляти Бога, ми докладаємо більше зусиль для позитивних змін. Інколи ми досягаємо в цьому успіху, але в інших випадках зазнаємо невдач, незважаючи на всі наші зусилля. Ми починаємо опускати руки, коли нам здається, що ми не досягаємо жодних змін. Ці невдачі ми схильні вважати за відсутність прогресу, але часто вони є ознакою того, що процес змін насправді триває.

Для духовного зростання потрібна дія Святого Духа, бажання змінитись і час. Нехай Бог дасть вам сили не зупинятись у духовному рості і вірити, що “Той, хто в вас розпочав добре діло, виконає його аж до дня Христа Ісуса” (Фил. 1:6).