Боб Фостер – мій друг і духовний наставник – ніколи не переставав піклуватися про мій духовний стан. Навіть у найчорніші дні мого життя його незмінна дружба й підбадьорення допомагали мені йти далі.

Часто буває, що ми твердо вирішили допомогти комусь, хто стикнувся з великими проблемами. Але не бачимо миттєвих позитивних змін, тому наша рішучість слабне і ми зрештою здаємося. Ми стикаємося з тією реальністю, що замість швидких результатів, на які ми сподівались, відбувається доволі тривалий процес.

Апостол Павло спонукає нас бути терплячими, коли допомагаємо один одному здолати різні життєві перепони й проблеми. Він пише: “Носіть тягарі один одного, і так виконаєте закона Христового” (Гал. 6:2). Він порівнює цей процес із працею фермера, якому для отримання врожаю потрібен час, терпіння і наполегливий труд.

Як довго потрібно молитись і змагатись за тих, кого ми любимо? Павло відповідає: “Роблячи добре, не знуджуймося, бо часу свого пожнемо, коли не ослабнемо” (Гал. 6:9). Скільки разів потрібно докладати зусиль заради інших? “Поки маємо час, усім робімо добро, а найбільш одновірним!” (Гал. 6:10).

Господь закликає нас сьогодні довіряти Йому, бути вірними і продовжувати молитись за інших. Не здавайтесь!