В каліфорнійському місті Санта-Барбара є вулиця з цікавою назвою “Салсіпудес” , що буквально означає “спасайся, хто може”. Поруч із цією вулицею знаходилось болото, що часом затоплювало місцевість. Тому іспаномовні містобудівники дали їй назву, що пропонувала усім триматись подалі від цього місця. Боже Слово також попереджає нас триматись подалі від хибних шляхів: “Покинь ти її, не йди нею, усунься від неї й мини” (Пр. 4:15). Але Писання не просто каже: “Втікай, якщо можеш”. Воно пропонує безпечний шлях і вказує напрямок до нього: “Вірний Бог, Який не попустить, щоб ви випробовувалися більше, ніж можете, але при спробі й полегшення дасть, щоб знести могли ви її” (1 Кор. 10:13).

Великою втіхою є згадування тієї обітниці, що Бог ніколи не попустить у нашому житті випробування більшого, ніж ми можемо стерпіти. Коли приходить спокуса, можемо звертатися до Бога з впевненістю, що Він справді бажає допомогти нам триматись подалі від гріха.

Біблія стверджує, що Ісус спроможний “співчувати слабостям нашим”. Адже Сам був “випробуваний в усьому, подібно до нас, окрім гріха” (Євр. 4:15). Ісус знає, як вийти з будь-якого випробування. Він і досі вказує шлях перемоги для кожного, хто біжить до Нього!