Кінцугі – багатовікове японське мистецтво склеювання розбитих гончарних виробів. За допомогою золотого порошку й смолистої речовини склеюються черепки або замазуються тріщини. В результаті з’являється вражаючий шедевр! Це мистецтво робить дивну річ: замість приховування тріщин перетворює їх на справжню красу.

Біблія стверджує, що Бог також цінує зламаний дух, коли ми щиро шкодуємо, що зробили гріх. Після того, як Давид вчинив перелюб з Вірсавією і потім спланував смерть її чоловіка, прийшов пророк і вказав царю на його гріх. Давид покаявся і навіть склав Псалом, який відкриває нам, чого чекає від нас Бог, коли ми згрішили: “Ти жертви не прагнеш, а дам цілопалення, − то не любе воно Тобі буде. Жертва Богові − зламаний дух; серцем зламаним та упокореним Ти не погордуєш, Боже!” (Пс. 50:18-19).

Коли наше серце розбите через гріх, Бог відновлює його завдяки безцінному дару прощення, що пропонується Спасителем на хресті. Якщо смиряємося перед Ним, Він приймає нас з любов’ю, відновлює близькі з Ним стосунки. Який милостивий наш Бог! Зважаючи на вражаючу красу Божої ласки, давайте скажемо: “Випробуй, Боже, мене, і пізнай моє серце, досліди Ти мене, і пізнай мої задуми, і побач, чи не йду я дорогою злою, і на вічну дорогу мене попровадь!” (Пс. 138:23-24).