Всесвіт неймовірно великий. Місяць обертається навколо земної кулі зі швидкістю 3 700 км за годину. Наша Земля рухається навколо сонця зі швидкістю 106 000 км за годину. Сонце – одна з двохсот мільярдів зірок. А наша галактика – одна зі 100 мільярдів інших галактик, що розташовані у космічному просторі.

У порівнянні з величезним космосом, наша Земля не більша за маленький камінець. А життя кожної окремої людини – просто піщинка. Однак, як свідчить Святе Письмо, Той, Хто створив всі незчисленні галактики, знає найдрібніші подробиці життя кожного з нас. Господь бачив нас ще до нашого народження (Пс. 138:13-16). Він споглядає наше ходіння в житті; Йому відома кожна наша думка (Пс. 138:1-6).

В це іноді важко повірити. Люди мають великі проблеми: війни, голод тощо. І у хвилини страждань інколи ладні сумніватись у Божій турботі. Але коли цар Давид писав Псалом 138, то сам перебував у критичному становищі (Пс. 138:19-20). А в ті часи, коли людей розпинали на хрестах, Ісус навчав, що Бог знає кількість волосин на нашій голові. Отже, біблійні слова про Боже турботливе відношення до нас – то не наївна мрія, а істина реального життя.

Той, Хто тримає у купі всі галактики Всесвіту, знає нас особисто. Віра в це – велика допомога в найгірші часи нашого життя.