Водоспади Ігуасу, що відділяють Бразилію від Аргентини, – це вражаюче видовище. Ріка Ігуасу майже на трьохкілометровому відрізку утворює систему водоспадів, кількість яких досягає 275. На скелі між водоспадами, що на бразильській стороні, викарбувані слова з Псалма 92:4 – “Над морські потужнії хвилі, − могутніший Господь у висоті!” А нижче дописано: “Бог завжди могутнiший за всі наші проблеми”.

Автор Псалма 92, який писав ці слова ще за тих часів, коли панували царі, знав, що Бог є Цар над царями. “Царює Господь, – писав він. – Престол Твій поставлений міцно спрадавна, від вічности Ти!” (Пс. 92:1-2). Якими б високими не були хвилі й могутніми зливи, Господь завжди могутніший за них усіх.

Гуркіт водоспаду – то справді величне явище. Але зовсім інша річ, коли ми не милуємося ним, а стали жертвою бурхливого потоку, що несе нас до прірви. Можливо, саме в такій ситуації ви опинились сьогодні: фізичні, фінансові або особистісні проблеми приймають загрозливі розміри, як ніколи, і вам здається, що ви зірветесь у прірву. За таких ситуацій християнин завжди має можливість звернутись до Того, “Хто може зробити значно більш над усе, чого просимо або думаємо” (Еф. 3:20). Бо Господь могутніший за всі наші проблеми.