Мій друг Норм Кук полюбляв інколи чимось приємно дивувати свою сім’ю, коли повертався з роботи додому. Наприклад, заходячи в домівку, міг крикнути з ганку: “Ви прощені!” Це не тому, що хтось із членів сім’ї в чомусь провинився перед ним і потребував його прощення. Він просто хотів нагадати їм, що хоча вони, без сумніву, десь згрішили протягом дня, проте Божою ласкою мають цілковите прощення.

Апостол Іван нагадує про цю істину: “Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха. Коли ж кажемо, що не маєм гріха, то себе обманюємо, і немає в нас правди! Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої” (1 Ів. 1:7-9).

“Ходити в світлі” – це те саме, що слідувати за Ісусом. Наслідування Ісуса є ознакою того, що маємо спільність віри з Іваном та іншими апостолами. Але хоча ми й дійсно є християнами, давайте не будемо обманювати самих себе: ми регулярно вчиняємо неправильні речі. Тим не менш, нам дана повна міра благодаті – тобто повна міра прощення, якого потребуємо.

Не ідеальні, але прощені Ісусом! Це є найчудовіша новина для світу сьогодні.