Автор та пастор Ервін Луцер згадує одне телешоу, на якому ведучий Арт Лінклеттер мав діалог з маленьким хлопчиком, який взявся намалювати Бога. Здивований Лінклеттер зауважив: “Ти не зможеш цього зробити, тому що ніхто не знає, як виглядає Бог”. “Коли я намалюю, всі дізнаються!” – відповів хлопчик.

Нас часто цікавить: “Який Він, Бог? Чи Він справді добрий? Чи благий? Чи Він піклується про нас?” Проста відповідь на всі ці питання криється в словах, що Ісус сказав у відповідь на прохання Пилипа: “Промовляє до нього Ісус: «Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?»” (Ів. 14:8-9).

Якщо жадаєте побачити Бога, погляньте на Ісуса. “Він є образ невидимого Бога, роджений перш усякого творива” (Кол.1:15). Перечитайте ще раз Євангелія від Матвія, Марка, Луки й Івана. Розважайте глибоко над тим, що Ісус робив і казав. І коли зробите це, матимете більше уявлення про те, Який є Бог.

Один мій друг якось сказав мені, що єдиний Бог, в Якого він може вірити, − Той, Якого Він побачив у Ісусі Христі. І я впевнений, що коли ви будете читати про Нього, серце ваше почне швидше битися, тому що Ісус є Бог, Якого ви шукали все життя – хоча, можливо, й не здогадувалися про це.