Інколи Бог не відповідає на наші молитви відразу, і нам не завжди буває легко це зрозуміти.

Подібна ситуація трапилась у житті священика Захарії, якому одного дня біля жертовника в єрусалимському храмі з’явився Ангел Гавриїл. Він сказав: “Не бійся, Захаріє, бо почута молитва твоя , і дружина твоя Єлисавета сина породить тобі, ти ж даси йому ймення Іван” (Лк. 1:13).

Захарія протягом багатьох років благав у Бога дитину, але тепер йому важко було повірити словам Гавриїла, тому що давно проминув той вік, коли його дружина Єлисавета спроможна була народити. Проте Бог відповів на молитву Захарії тільки тепер.

У Бога чудова пам’ять. Він може пам’ятати наші молитви не лише протягом років, але й протягом кількох поколінь. Господь не має в цьому обмежень. Він ніколи не забуває наших молитов, але інколи реагує на них лише через багато років після того, як ми вперше принесли їх до Нього. Інколи Господь каже “ні”, а інколи – “почекай”. Але у Своїх відповідях Він завжди керується любов’ю до нас. Божі плани є неосяжні для нас, але можемо бути впевненими, що вони завжди благі.

Це зрозумів колись і Захарія. Він благав у Бога сина, а Бог дав йому навіть більше – пророка, який мав проголосити прихід Месії.

Божі строки рідко співпадають із нашими планами, але вони варті того, щоб ми чекали.