Нещодавно мій чоловік святкував ювілейний день народження. Я багато думала, як найкращим чином вшанувати його в цей особливий день. Багато варіантів я обговорила зі своїми дітьми. Ми прагнули, щоб святкування продемонструвало як важливість нового вікового рубежу для мого чоловіка, так і його велику цінність для нашої родини.

Цар Соломон колись хотів подарувати Богу щось набагато цінніше, ніж мій дарунок до ювілейного дня народження. Він мав намір побудувати такий храм, який би був достойний того, щоб у ньому перебував Бог. Щоб забезпечити себе необхідним матеріалом, Соломон надіслав тирському царю листа, в якому зазначив, що храм має бути розкішним, тому що Господь “більший від усіх богів” (2 Хр. 2:5). Соломон розумів, що Божа велич і ласка занадто безмірні, щоб людські руки змогли побудувати гідну оселю, однак любов і палке поклоніння Богу спонукали його розпочати будівництво храму.

Наш Бог дійсно величніший за всіх богів. Він зробив багато великих речей у нашому житті, і це спонукає наші серця з любов’ю приносити Йому дарунки, незважаючи на їхню зовнішню матеріальну цінність. Соломон знав, що його дарунок аж ніяк не можна порівняти з величчю Бога, однак з радістю приніс свій дар. І ми теж можемо це зробити.