Кілька тисяч років тому Бог проговорив прямо до Мойсея і запровадив для Свого народу нове свято. Згідно зі словами Мойсея в Книзі Вихід 23:16, Бог сказав: “Святкуй свято жнив первоплоду праці твоєї, що сієш на полі”.

Сьогодні країни всього світу теж роблять щось подібне, святкуючи свята на честь рясних дарів землі. В Гані люди святкують Ям фестиваль, присвячений врожаю. У Бразилії є свято Діа де Акао де Грацас , коли люди дякують Богу за врожай, який забезпечує їх їжею. В Китаї восени відзначають Місячний фестиваль . У Сполучених Штатах і Канаді – День подяки.

Щоб правильно зрозуміти ціль і значення таких святкувань врожаю, давайте згадаємо, що відбулося відразу після потопу. Бог нагадав Ною та усій його родині про Свою обітницю забезпечувати людей рясними врожаями для благополучного існування. На землі не припиняться пори року, зміни дня й ночі, “сівба та жнива” (Бут. 8:22). Тому наша подяка за врожаї, завдяки яким існує життя, адресована лише Богу.

Незалежно від того, у якій країні ви живете і як саме святкують у вашій місцевості свято врожаю, знайдіть сьогодні час висловити подяку Богу, без величного творчого замислу Якого не було б ані врожаїв, ані святкувань в честь цих врожаїв.