В Японії харчові продукти завжди акуратно готують і пакують. Вони мають не лише смакувати, але й виглядати добре. Я часто дивуюсь, коли щось купую в Японії і коли мені пакують куплене. Через великий акцент на якості продукти навіть з дрібним дефектом часто бракуються. Проте в останні роки продукти “векірі” набули великої популярності. “Векірі” японською означає “є причина”. Яка ж може бути причина? Наприклад, тріщина в рисовому крекері. Такі продукти не викидають, а просто дешево продають.

Мій друг, який живе в Японії, каже, що слово “векірі” також використовується по відношенню до людей, які далекі від досконалості.

Ісус любить всіх людей – в тому числі й тих, від кого відвертається суспільство. Коли одна жінка, відома своїм гріховним життям, довідалася, що Ісус вечеряє в домі фарисея, то пішла туди, схилилася біля ніг Ісуса й гірко плакала (Лк. 7:37-38). Фарисей назвав її “грішницею” (Лк. 7:39), але Ісус промовляв до неї лагідно й запевнив у прощенні гріхів (Лк. 7:48).

Ісус любить таких, як ми з тобою. І найбільшим доказом Його любові є той факт, що “Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками” (Рим. 5:8). Ми можемо стати каналом передачі цієї любові для інших, щоб і вони дізналися про можливість отримати Божу любов, незважаючи на всі їхні недосконалості.