Одягніть “віковий костюм R70i” і ви відразу відчуєте себе на 40 років старшими; відчуєте, що таке поганий зір, слабкий слух і обмеженість у пересуванні. Цей стимулятор був створений для того, щоб допомогти доглядальницям краще розуміти своїх пацієнтів. Джеффрі Фулер – кореспондент журналу “Уолл Стріт” – вдягав цей стимулятор. Після чого він написав: “Незабутній, в деяких моментах гнітючий досвід, який не лише проливає світло на процес старіння, але й демонструє, як обладнання віртуальної реальності може вчити співчуттю і формувати сприйняття світу навколо нас”.

Співчуття – це спроможність розуміти іншого й розділяти його почуття. В часи жорстоких переслідувань послідовників Ісуса автор Послання до євреїв спонукав віруючих і далі не забувати в’язнів – “немов із ними були б пов’язані”; не забувати й “про тих, хто страждає, як такі, що й самі знаходитесь в тілі” (Євр. 13:3).

Саме так вчинив наш Спаситель: став “у всьому подібний братам… для вблагання за гріхи людей. Бо в чому був Сам постраждав, випробовуваний, у тому Він може й випробовуваним помогти” (Євр. 2:17-18).

Христос Господь, Який розділив з нами людське життя, закликає нас підтримувати інших в нелегкі часи – “немов із ними були б”.