Молода одружена пара мала більше любові, ніж грошей. Наближалося Різдво, обоє були стурбовані пошуками подарунка, який міг би показати, як сильно вони любили один одного. Нарешті, напередодні Різдва Делла продала своє довге по коліно волосся, щоб купити Джиму коштовний ланцюжок для годинника, якого він успадкував від свого батька та дідуся. Однак Джим щойно продав його, щоб купити набір коштовних гребінців для волосся Делли.

Автор О. Генрі назвав цю історію про подружжя “Дари Волхвів” . Його твір вчить, що хоча подарунки чоловіка та жінки виявилися непотрібними, хоча вранці на Різдво вони виглядали безглуздо, їх любов зробила їх наймудрішими серед тих, хто шукає подарунки перед святом.

Мудреці з історії про перше Різдво також могли виглядати безглуздо для деяких, коли вони прибули до Віфлеєму, принісши золото, ладан та смирну (Мт. 2:11). Вони не були євреями. Вони були чужинцями, які навіть не могли уявити, як сильно порушать мир Єрусалима, ставлячи питання про новонародженого царя Юдеїв.

Як і у випадку з Джимом та Деллою, план мудреців не спрацював. Але вони дали те, чого неможливо купити за гроші. Вони прийшли з дарами, але потім схилилися, вклонилися перед Тим, Хто приніс найвеличнішу з усіх жертв любові для них та для нас.