Клеопатра, Галілей, Шекспір, Елвіс, Пеле. Всі вони настільки відомі, що потрібно лише одне їх ім’я, щоб відразу згадати цих людей. Вони залишилися видатними в історії через те, ким вони були і що вони зробили. Але є ще одне ім’я, яке набагато вище вже зазначених та інших імен!

Ще до того, як Син Божий народився у цьому світі, Ангел повелів Марії та Йосипу назвати Немовля Ісусом, тому що “спасе Він людей Своїх від їхніх гріхів” (Мт. 1:21). “Він же буде Великий, і Сином Всевишнього званий, і Господь Бог дасть Йому престола Його батька Давида” (Лк. 1:32). Ісус Христос не прийшов як знаменитість, навпаки Він був слугою, який принизив Себе та помер на хресті для того, щоб кожен, хто вірою прийме Його в своє серце, міг мати прощення та звільнення від сили гріха.

Апостол Павло написав: “Тому й Бог повищив Його, та дав Йому Ім’я, що вище над кожне ім’я, щоб перед Ісусовим Ім’ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос – то Господь, на славу Бога Отця!” (Фил. 2:9-11).

В часи найбільшої радості та найглибшої скорботи ім’я, до якого ми прагнемо – це Ісус Христос. Він ніколи нас не залишить, Його любов ніколи не ослабне.